مختصری از گزارش تخصصی :
این فایل در سایت های دیگر با قیمت های بالاتری به فروش می رسد.
دانلود گزارش تخصصی افزایش علاقه و انگیزه دانش آموزان نسبت به شرکت در نماز جماعت
چکیده
در دوره کودکی و نیمه نخست دوره نوجوانی اهمیت این امر بیشتر است. شرکت در مراسم مذهبی از قبیل نماز جماعت، نماز جمعه، مراسم اعیاد مذهبی، مراسم سوگواری در ماه محرم، مراسم شب های قدر، جلسات دینی و ... در پرورش عواطف دینی کودکان و نوجوانان بسیار موثر است. حضور در این قبیل برنامه ها پیوند قلبی آنها را با دین و معنویات افزایش می دهد و زمینه را برای شکوفایی ایمان فراهم می سازد. این پیوند قلبی با دین سرمایه ای گرانبها برای این دوره و دوره های بعدی است. دراین جا باید به نقش منحصر به فرد نماز اشاره کنیم، نماز ارتباط قلبی انسان با یادخداست و نقشی بسیار سازنده درتربیت روحی واخلاقی انسان دارد.کسانی که با نمازآشنا هستند به پایگاه روحی و معنوی باارزشی دسترسی دارند. نوجوانان به این پناهگاه معنوی بیشترنیازمندند. نوجوانانی که اهل نماز هستند در صورتی که لغزش هایی داشته باشندبا اتکاء به این ارتباط پیوسته و منظم، راحت ترمی توانند از لغزش های خود برگردند و خود را احیا کنند.از این رو نباید از نقش اساسی نماز در تربیت کودکان و نوجوانان غفلت کرد.
مقدمه
پروردگار متعال، خالق آدمی است او با تمام صفات و ویژگی های انسان و نیز سیر تکامل و رشد او آشناست. به همین جهت بهترین و کاملترین برنامه تربیتی را نیز ازطریق پیامبران برای انسان فرستاده ودر اختیارش قرار داده است. تعلیم و تربیت مهمترین و والاترین وظیفه بزرگترین معلمان بشریت، پیامبران بزرگ خدا و امامان (علیهم السلام) است. پیامبران که برای راهنمایی آدمی مبعوث شده اند سرچشمههای سعادت و نیک بختی را به روی او گشوده اند. پیش ازآنکه راه بنمایانند همراهان خود را به خوبی شناخته و از راز و رمزهای وجود آنها وپیچیدگی های درونی وبیرونیشان آگاه گردیده اند.درتعلیم و تربیت برای معلمان ومربیان و اولیاء نیز آشنایی با ویژگی های مخاطبان بیش از هر چیز دیگری مهم و حیاتی است. کسانی که قرار است تحت یک برنامه منظم و دقیق آموزشی و تربیتی، دانش، نگرش، توانایی بیشتر، بهتر و جدی تر کسب کنند.
کار زمانی حساستر و دقیقتر می شودکه مخاطبان،کودکانی باشند که هر نقش کوچکی تا ابد برصفحه جان و اندیشه شان باقی خواهد ماند. این چنین است امام متقین، امیرالمؤمنین(ع) تعلیم و تربیت فرزند خویش را با تعلیم کتاب خدا وتأویل ودرک فهم آن آموزش شریعت مقدس وحرام و حلال خدا آغاز و بر آن پافشاری میکند.یکی از مسائل مهم در تربیتی دینی کودکان و نوجوانان این است که به موازات آموزش تعالیم دینی و پرورش فکری و اعتقادی آنها، لازم است عواطف دینی نیز در آنها رشد و گسترش یابد.
متن گزارش
تعریف اصطلاحات نماز
۱ -عبادت ، پرستش . ۲ – عبادت مخصوص مسلمانان که به طور وجوب پنچ بار در ش بانه روز ادا کنند. ( فرهنگ معین(خدمت و بندگی . (جهانگیری ) (رشیدی ) (انجمن آرا). خدمتکاری . (غیاث اللغات ) (برهان قاطع) (ناظم الاطباء).بندگی اطاعت .فرمان برداری .(برهان قاطع) (ناظم الاطباء). ( فرهنگ دهخدا (در فارسى به معنى قداست ، کرنش ، تعظیم و تقدیس است . چنان که عربى آن : «صلاه» به معنى توجه ، روى آوردن و اهتمام به چیزى یا به کسى است ، گو این که برداشت از آن درمواردمختلف ، متفاوت است ، چنان که گفته اند : آن از خداوند ،رحمت ، وازملائکه استغفار واز بشردعا است .آرى درکتاب و سنت به تکراربه معنى دعا آمده است :(و صلّ علیهم) (توبه:۱۰۳) . یعنى آنها را دعا کن . و درحدیث نبوى آمده : «اذا دُعِىَ احدکم فلیُجِب ، فان کان صائما فلیصلّ ، وان کان مفطرا فلیطعُم»(صحیح مسلم:۲/۱۰۵۴ ط الحلبى) که«فلیصلّ»دراینجا یعنى دعوت کننده را دعا کند .( دائره المعارف دانستنیهای اسلامی(در اصطلاح شرع عبارت است از عملى مخصوص ، مرکّب از رکوع و سجود و قرائت و ذکر ، توام با نیت و شرائط خاصّ ، که به تکبیر آغاز و به سلام ختم مى گردد . ( دائره المعارف دانستنیهای اسلامی(
گزارش تخصصی افزایش علاقه و انگیزه دانش آموزان نسبت به شرکت در نماز جماعت
گزارش تخصصی افزایش علاقه و انگیزه دانش آموزان نسبت به شرکت در نماز جماعت
- ۹۶/۰۶/۰۵